Szanowni Państwo, w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Więcej informacji na ten temat znajdziesz tutaj

Nie pokazuj więcej tego komunikatu

Firma wysokich standardów

Ciasto kokosowo-wiśniowe

 

1. Ciasto
 
Komplet Black Soft 625 g
olej spożywczy 285 g
jaja (całe) 125 g
woda 125 g
2. Warstwa owoców:  
wiśnie (owoce z puszki)

1125 g

3. Warstwa kremu:

 

Komplet Krem Volu

450 g

woda  625  g
likier kokosowy  150 g
wiórki kokosowe  50 g
5. Dekoracja

 

dowolny żel na zimno (czerwony)  500 g
wiórki kokosowe 10 g
łączna ilość 3 245 g

Wykonanie(60x20 cm):

  1. Wszystkie składniki masy ubić na średnim biegu za pomocąluźnej trzepaczki lub płaskiej łopatki i rozprowadzićrównomiernie na przygotowanej blasze (60x20).
    • czas ubijania: ok. 3 minuty
    • naważka masy: ok. 1.160 /1 blachę
  2. Warstę owoców rozłożyc równomiernie na masie. Całość upiec.
    • naważka warstwy owoców: ok. 300 g /1 blachę
    • temp. pieczenia: ok. 190 °C
    • czas pieczenia: ok. 30 minut
  3. Wszystkie składniki warstwy kremu – z wyjątkiem wiórków kokosowych i likieru –ubić na szybkim biegu przy pomocygęstej trzepaczki. Pod koniec ubijania dodać pozostałe składniki. czas ubijania: ok. 4-5 minut
  4. Krem równomiernie rozsmarować na upieczonym i wystudzonymspodzie, wykonać rowki. Całość odstawić w chłodnemiejsce do stężenia.
    • naważka warstwy kremu: ok. 1.275 g /1 blachę
  5. Schłodzone ciasto posmarować żelem na zimno i posypaćwiórkami.
    • naważka żelu: ok. 500 g /1 blachę
    • naważkawiórków kokosowych: 10 g

 

                                            

 

RADA MISTRZA:DLA WIĘKSZEJ PUSZYSTOŚCI KOMPLET KREM VOLUUBIĆ Z WODĄ O TEMP. OK. 20 °C

Złoty Płatnik 2016Logo Rzetelna Firma
.